Interview met Syquin van den Berg, Projectleider bij Aannemingsbedrijf Nico de Bont
In hartje Utrecht wordt een van de bekendste kerken van Nederland gerestaureerd. Dit project is fascinerend om te volgen omdat er vakmensen van firma Nico de Bont aan het werk zijn. Zij werken in opeenvolgende fases aan de restauratie van de Domkerk. Behalve de noodzaak van het informeren van omwonenden, is het een buitengewoon leuk project om te volgen voor diegenen die geïnteresseerd zijn in bouwkunst en bouwhistorie.
Aan het woord is Syquin van den Berg. Hij is als projectleider betrokken bij dit project en is contactpersoon in de BouwApp.
Waarom hebben jullie besloten om de BouwApp in te zetten tijdens dit project?
“We hebben eerder goede ervaringen met het gebruik van de BouwApp bij verschillende binnenstedelijke projecten in Den Bosch. Daar is omgevingsmanagement een belangrijk speerpunt. Dat is hier ook het geval, echter; de BouwApp heeft bij dit project daarnaast ook een fun factor. Er is veel interesse van liefhebbers. De BouwApp is een digitale tribune voor geïnteresseerden”.
“Inzet van de BouwApp bij dit project was ons eigen idee. De opdrachtgever was aangenaam verrast. We zijn ervan overtuigd dat de App bijdraagt aan draagvlak bij omgevingspartijen en opdrachtgever. We krijgen veel positieve reacties vanuit de omgeving. Wil je de BouwApp goed inzetten, dan kost dat tijd en energie. Maar dat is het zeker waard, gezien de positieve reacties.”
Waarom de keuze voor omgevingscommunicatie d.m.v. een app?
“Het voordeel van de BouwApp is dat het een moderne manier van omgevingscommunicatie is. Bij werkzaamheden die (bijzondere) hinder geven kan ik eenvoudig omgevingspartijen informeren. Dit werkt sneller en gerichter dan bijvoorbeeld een brief in de bus gooien. Bij nieuwe updates kan ik bepalen of de volgers een push-bericht ontvangen. Zo komt het nieuws snel en eenvoudig naar de volgers toe.”
Wat kunnen volgers van het project verwachten?
“Naast berichten over praktische zaken vind ik het belangrijk informatie te delen over wat we nu eigenlijk aan het doen zijn. Ons werk gaat verscholen achter steigernetten en niemand komt normaal gesproken op 40 meter hoogte. Met de BouwApp kan iedere geïnteresseerde het van dichtbij volgen.”