Voor de BouwApp is 2023 een bijzonder jaar. Dit jaar vieren we namelijk ons 10-jarig bestaan. Zoals ieder bedrijf hebben we in dit decennium ups en downs meegemaakt. Meer dan eens werd er zelfs getwijfeld om de stekker eruit te trekken. Daar tegenover staan vele hoogtepunten, die absoluut gevierd mogen worden.
Deze weken nemen we je mee in een aantal herinneringen die voor ons belangrijk zijn.
Onlangs beschreven we het prille begin; het ontspruiten van het idee voor de BouwApp en de feestelijke lancering en de groei van het team. In dit deel zoomen we in op de app zelf, die inmiddels totaal is veranderd ten opzichte van 2013.
2013-2018: de BouwApp 1.0
In het prille begin waren er twee apps: de gele en de blauwe. De gele was voor de volgers en de blauwe voor de beheerders. De eerste versie van de app was voornamelijk gericht op het zenden van informatie.
Rond 2015 werd de eerste versie verbeterd, waardoor wederzijdse communicatie mogelijk werd. Omwonenden en andere belangstellenden kunnen sindsdien rechtstreeks vragen stellen aan de projectorganisatie.
2018: de BouwApp 2.0
Om gebruik te kunnen maken van de laatste technologische ontwikkelingen, zat er maar één ding op: we moesten een compleet nieuwe app ontwikkelen. De app kreeg naast een ‘facelift’ ook een hele rits nieuwe functionaliteiten: van de tevredenheidsmonitor en tot het plaatsen en afspelen van video’s in updates.
De blauwe beheerapp keerde niet meer terug. Voortaan kon de app vanuit de browser in een meer geavanceerd portaal beheerd worden. Bovendien werd de app ook geschikt om als ‘whitelabel’ in te zetten. Dat maakte Project- en BedrijfsApps mogelijk, die vanuit hetzelfde portaal worden beheerd.
2019-2022: de BouwApp 3.0
Gebruiksgemak en meer interactie staan centraal bij het uitrollen van versie 3.0. De meest opvallende verandering is de projectnavigatie, die naar de onderkant van het scherm wordt verplaatst. Ook kunnen beheerders polls aanmaken als update, waarvan de resultaten direct getoond worden.
Een volledige nieuwe tab in het projectmenu die wordt toegevoegd is de ‘Planning’. Zo hebben volgers een direct overzicht van alle verschillende fases van het project.
Tot slot geven we gehoor aan een veelgehoorde wens: het tonen van live camerabeelden van de bouwplaats. Via live streaming is het vanaf versie 3.0 dan ook mogelijk om deze direct in het project te tonen.
Een mooie tussentijdse mijlpaal komt in 2021. Toen verscheen namelijk de webversie van de BouwApp. Daardoor kunnen mensen die geen app willen of kunnen downloaden, de projecten alsnog bekijken en contact opnemen via een browser op ieder willekeurig apparaat.
2022-2023: de BouwApp 4.0 & 5.0
In maart van 2022 ging de BouwApp 4.0 live. Via de beheermodule wordt het middels een nieuwe flow makkelijker om een project aan te maken en als concept op te slaan. Ook kan men in het beheer een widget maken van de tijdlijn van een project. Deze kun je vervolgens eenvoudig op een andere website plaatsen.
Waar video’s voorheen alleen via YouTube ingesloten konden worden, kan men nu direct video’s uploaden. Ook wordt de Enquête-module gelanceerd, waarmee eenvoudig tevredenheidsonderzoeken kunnen worden gemaakt en direct aangeboden via de BouwApp.
Later dat jaar lanceerden we 5.0. Bij deze versie wordt er vooral veel onder de motorkap geoptimaliseerd. Dit onderhoud is er vooral op gespitst om de app sneller te maken en aan te sluiten bij nieuwe technologische ontwikkelingen. Zo wordt de app bijvoorbeeld bijgewerkt voor de nieuwe iOS versie die dat jaar door Apple gelanceerd wordt.
2023: de BouwApp 6.0
De volgende grote update van de BouwApp komt eraan. Op dit moment is de bèta-versie al beschikbaar via de instellingen van de BouwApp. Met de nieuwe versie wordt de app o.a. beter geschikt gemaakt voor participatie. Bovendien wordt het makkelijker om meerdere projecten tegelijkertijd te volgen.