Iedere dag zijn wij bezig om de BouwApp te verbeteren. Dat doen wij zodat ons platform snel en toegankelijk blijft voor zowel omgevingsmanagers als projectvolgers.
Maandelijks voeren wij niet alleen kleine wijzigingen, maar soms ook grotere functionaliteiten door. Wij doen ons best om iedereen daarover te informeren, maar we kunnen ons voorstellen dat je weleens iets hebt gemist.
Daarom delen wij in dit artikel 7 functionaliteiten die jij misschien nog niet kent of gebruikt, maar die jou wel kunnen helpen om je projectcommunicatie een boost te geven!
1. Slim Melden
Een omgewaaid bouwhek, geluidsoverlast of een onveilige situatie op de bouwplaats. Als omgevingsmanager ben je graag op de hoogte van dit soort zaken.
Met de Slim-Melden-Module gebruik je de omgeving als jouw oren en ogen. Via deze module in de BouwApp kan men eenvoudig meldingen op een kaart plaatsen.
Niet alleen de omgevingsmanager, maar ook andere volgers zien die meldingen. Wanneer je zo’n melding volgt, blijf je op de hoogte van de afhandeling ervan.
Bij de gemeente Delft gebruikten ze de Slim-Melden-Module voor iets heel anders, namelijk een participatieproject. Daar konden omwonenden hun wensen aangeven op de kaart.
In deze case over de Herinrichting Vogelbuurt West lees je daar meer over.
De Slim-Melden-Module is alleen op aanvraag beschikbaar.
2. Enquête-Module
De tevredenheidsmonitor is sinds de lancering een groot succes. We merkten echter dat er behoefte ontstond aan een uitgebreidere versie. Daaruit werd de Enquête-Module geboren.
Deze module geeft de omgevingsmanager veel meer controle over de vraagstelling en analyse van de resultaten.
Met de Enquête-Module kun je o.a. open en meerkeuzevragen stellen. Met een pushbericht nodig je jouw volgers eenvoudig uit om jouw enquête in te vullen.
Meer weten? In dit artikel over de Enquête-Module worden jouw vragen vast beantwoord.
De Enquête-Module is alleen op aanvraag beschikbaar.
3. Widget
Bereik is een belangrijk aspect van (omgevings-)communicatie. Omgevingsmanagers gebruiken dan ook vaak meerdere kanalen om met de omgeving te communiceren.
Onze widget maakt het mogelijk om jouw updates d.m.v. een stukje code op een andere website te plaatsen. In de praktijk zien we dit veel toegepast worden op projectwebsites en projectpagina’s van gemeenten.
Door een widget op jouw website te plaatsen, leid je bezoekers eenvoudig naar jouw project op de BouwApp.
4. AI functie
De moderne omgevingsmanager heeft van ons onlangs een hulpje gekregen bij het schrijven van updates.
Door een integratie met Artificial Intelligence (oftewel Kunstmatige Intelligentie), kun je teksten in jouw updates laten controleren op spelling of aanpassen naar een ander taalniveau.
Ontdek meer over de integratie van AI in de BouwApp beheermodule.
5. Emojis
Je houdt van Emojis of je haat ze. Of je ze gebruikt om jouw teksten op te vrolijken, laten we helemaal aan jou. Als je ze liever Emoticons of Smileys noemt, mag dat ook.
Wij kwamen Emojis in steeds meer berichten tegen en besloten daarom dat het tijd was voor betere integratie in onze beheermodule.
In de teksteditor voor updates kun je alle gangbare Emojis makkelijk vinden en toevoegen. Dat scheelt jou een hoop kopieer-en-plakwerk via externe pagina’s!
6. Vertaalfunctie
De kans is groot dat je deze functie niet kent. De vertaalfunctie is namelijk nagenoeg onzichtbaar en dat is een hele bewuste keuze.
Om de BouwApp toegankelijk te houden voor iedereen, kun je vrijwel alle teksten laten vertalen. Of het nu om updates, de planning of de projectomschrijving gaat.
Waarom zie ik dit dan niet?
De zichtbaarheid hangt af van de taalinstelling van jouw telefoon. Grote kans dat deze in het Nederlands ingesteld staat. Voor die gebruikers laten we de vertaaloptie weg.
Staat jouw telefoon echter ingesteld in een vreemde taal, dan verschijnen vertaalopties waarmee je teksten naar die taal kunt vertalen. Zo maken we omgevingscommunicatie toegankelijk voor iedereen in jouw projectomgeving.
7. Webversie
Mensen zonder smartphone, bestaan die nog? Als je sommige omgevingsmanagers mag geloven, komt dit vaker voor dan je denkt.
Wij geloven in digitale toegankelijkheid en besloten daarom in januari 2021 een webversie van de BouwApp te lanceren. Vanaf dat moment kon je projecten ook volgen via de browser op de PC.
De webversie biedt echter meer voordelen. Zo kun je eenvoudig links naar projecten of specifieke updates delen via andere kanalen zoals Facebook of WhatsApp.
Deze webversie kunnen wij overigens op aanvraag ook realiseren voor Project- en BedrijfsApps.
Bekijk de webversie van de BouwApp.
Benieuwd naar een voorbeeld van een ProjectApp? Ontdek de webversie van Ons Wolfheze.
Nieuwsgierig geworden?
Zit er een functionaliteit tussen die jou aanspreekt? Laat het ons weten! We vertellen er namelijk graag meer over en helpen je graag op weg!